سبد محصولات موجود

taptiz-empty-cart
سبد خرید شما خالیست

سبد ثبت سفارش

taptiz-empty-cart
سبد ثبت سفارش شما خالیست

بلبرینگ | اطلاعات جامع خرید بلبرینگ، فروش بلبرینگ با تضمین قیمت

کاربرد بلبرینگ محدود به صنعت خاصی نمی شود. فرقی نمی کند شما مکانیک باشید یا یک مهندس ساختمان و یا تکنسین متالورژی؛ اگر قصد خرید بلبرینگ را دارید، بهتر است کمی بیشتر در مورد بلبرینگ ها بدانید. پس در ادامه با ما همراه باشید.

تاریخچه بلبرینگ

تاریخچه بلبرینگ به زمان باستان برمی گردد. کمی بعد از اختراع چرخ و احساس نیاز نسبت به استفاده از یاتاقان و بلبرینگ. بر دیوار نگاره های مصر باستان ارابه هایی با ساختار چرخ هایی از تنه درخت و همینطور بلبرینگ هایی از ترکیب سنگ و چوب که به روغن آغشته می شده اند، قابل رویت است، مصریان از این ابزار برای جابه جایی سنگ های بسیار بزرگ به کار رفته در اهرام مصر استفاده میکردند.

تاریخچه بلبرینگ  - بلبرینگ در اهرام مصر - تپ تیز
اولین برینگ های به کار رفته در اهرام مصر

حدود چهل سال قبل از میلاد مسیح نیز در کشتی هایی که در ناوگان ایتالیا وجود داشته و اکنون بقایایی از آن ها کشف شده است، میزهایی وجود دارد که پایه های آن با ساختار بلبرینگی به صفحه میز متصل می شده اند. هرچند که لئوناردو داوینچی در سال 1500 طرح هایی از بلبرینگ را ترسیم کرده و مخترع آن به حساب می آید ولی اولین کسی که از بلبرینگ های غلتشی و کف گرد استفاده کرد، آگوستینو راملی بود که با اضافه کردن غلتک به ساختمان یک بلبرینگ، میزان اصطحکاک آن را به صورت چشمگیری کاهش داد.

تاریخچه بلبرینگ - اولین طریح بلبرینگ توسط داوینچی - تپ تیز
اولین طرح ارائه شده از بلبرینگ توسط لئوناردو داوینچی مخترع بزرگ

به مرور و در قرن 17 میلادی افراد مختلفی به طراحی بال برینگ یا همان بلبرینگ پرداختند. ظهور این قطعه حیاتی، زمینه را برای پیدایش انقلاب صنعتی فراهم می کرد و میزان فرسایش و اصطحلاک را به طرز چشمگیری کاهش می داد.

یاتاقان ها و بلبرینگ ها را در ابتدا از چوب می ساختند ولی به سرعت برنز، سرامیک، استیل و سایر فلزات و غیره نیز در این صنعت وارد شدند.

شاید اولین بخشی که در حوزه صنعت تحول تازه ای در خود حس کرد، ساعت ها بودند که با بلبرینگ ها می توانستند ضمن فرسایش کمتر، مدت بیشتری زمان را صحیح نمایش بدهند. با این مقدمه به سراغ ادامه توضیحات می رویم تا با کاربرد روزمره انواع بلبرینگ هم آشنا شوید.

بلبرینگ چیست و چرا از آن استفاده می شود؟

بلبرینگ یا اگر درست بخواهیم تلفظ کنیم بال بِرینگ Ball Bearing مانع اصلی ساییده شدن و فرسایش دو قطعه متحرک بر روی هم است. کلمه بال برینگ از دو بخش بال Ball به معنای توپ یا گوی و در اصطلاح صنعتی ساچمه، و برینگ Bearing به معنای یاتاقان یا معنای لغوی آن، تحمل کردن تشکیل شده است. انواع یاتاقان در صنعت موجود است که از آنها می توان به یاتاقان های لغزشی، غلتشی یا مگنتی اشاره کرد.

بلبرینگ ها در واقع همان یاتاقان های غلتشی هستند که بر خلاف سایر یاتاقان ها از تعدادی ساچمه در بین قطعات یاتاقان استفاده می کنند. اگر قرار باشد از یاتاقان ها و بلبرینگ استفاده نشود میزان فرسایشی که به قطعات تحمیل می شود غیرقابل مدیریت و غیرقابل تصور خواهد بود. فرض کنید که کولر آبی شما بدون یاتاقان بچرخد و یا چرخ خودروی شما فاقد بلبرینگ باشد؛ حتی تصورش هم ممکن نیست!

اجزای تشکیل دهنده بلبرینگ

به طور کلی بلبرینگ ها دارای یک رینگ داخلی ، یک رینگ بیرونی ، یک قفسه و تعدادی ساچمه می باشند و برخی افزودنی مثل کاسه نمد یا واشر ، جای خار برخی از این موارد به آن اضافه میشود.

اجزا تشکیل دهنده بلبرینگ - تپ تیز

نکات مهم در مورد کاربرد بلبرینگ

همانطور که در بخش های ابتدایی این مقاله اشاره کرده بودیم، کاربرد بلبرینگ و حضور این قطعه را در صنعت نمی شود نادیده گرفت. به واسطه کاربرد ساچمه در بلبرینگ ها، نقاط برخورد دو سطح با وجود ساچمه ها بصورت نقطه ای می شود و حداقل اصطکاک بین دو صفحه شکل می گیرد.

در نتیجه باعث خواهد شد که محور یا شفت موردنظر بدون ساییدگی و کشش روی همدیگر عمر طولانی تری داشته باشند. این عملیات توسط یک قفسه و دو کنس بعلاوه ساچمه یا گوی بسیار صیقلی و سطح کاملاً صاف ممکن خواهد بود. کوچک بودن سطح مقطع در زمان برخورد سطوح، باعث می شود که فشار وارد شده از بالا، پایین و طرفین قابل انتقال باشد و سطوح صیقلی آنها را به ساچمه ها منتقل کنند.

اما اگر محاسبه درستی انجام نپذیرد، فشار وارد شده به سطوح درست اندازه گیری نشود و یا بلبرینگ فاقد کیفیت لازم باشد، در نتیجه ساچمه ها خرد شده و تغییر شکل می دهند. برای حل مشکل خرد شدن بلبرینگ ها زمانی که فشار وزنی زیادی به محورها و سطوح وارد می آیند، استفاده از غلتک به جای ساچمه در بلبرینگ توصیه می شود که در اصطلاح به این نوع یاتاقان، رول برینگ هم گفته می شود. در مجموع هر دو نوع یاتاقان از پنج بخش اصلی قفسه ، ساچمه یا رول و رینگ خارجی و داخلی و کاسه نمد تشکیل شده است.

طرز کار بلبرینگ

همانطور که متوجه شدید طرز کار بلبرینگ ها چندان پیچیده نیست. وظیفه بلبرینگ انتقال و پخش فشار بار از لایه بیرونی به ساچمه ها یا رول ها و در نهایت تحمیل بار به لایه های داخلی است. اگر بلبرینگ ها نتوانند وزن موثر را تحمل کنند به طور معمول سراغ رول برینگ ها می رویم.

حالا شما تصور کنید که هر مقدار قدرت تحمل رول ها بیشتر از ساچمه ها باشد، در مقابل سرعت بلبرینگ های ساچمه ای به دلیل اصطکاک کمتر سطوح بیشتر خواهد بود. در مواردی که فشار بار در بیشترین حالت قرار دارد به جای ساچمه از غلتک استفاده می شود که به آنها بلبرینگ های غلتکی یا یاتاقان سوزنی می گویند. اگر نگاهی به اطراف خودتان بکنید از حرکت خودرو تا باز کردن کشوی کابینت آشپزخانه تان، جایی نیست که بلبرینگ ها احاطه نکرده باشند.

عوامل موثر در قیمت بلبرینگ

وقتی صحبت از محاسبه قیمت بلبرینگ می شود باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار دهید. در مرحله اول، برند تولیدکننده بلبرینگ مورد نظر شما اهمیت ویژه ای دارد. متخصصین این صنعت، از معتبرترین محصولات بلبرینگ به تولیدات شرکت معتبر SKF اشاره می کنند. شرکت SKF در سوئد مستقر بوده و بلبرینگ های ساخته شده در SKF به دوام و دقت در کارایی مشهور هستند و معمولاً گزینه نهایی خرید برای مشتریان است. انواع برندهای ژاپنی و چینی و امریکایی هم در بازار وجود دارند که از برندهای معروف در این حوزه می توان به برندهایی مانند MPZ ، URB ، INA و... اشاره کرد.

هر کدام از این برندها عملکرد متفاوتی در انواع بلبرینگ از خود نشان داده اند. برای مثال یک برند در زمینه بلبرینگ های شعایی عملکرد بهتری دارد در حالی که برند دیگری به توانایی بالای بلبرینگ در حمل بار شهرت دارد. شما می توانید از طریق ارتباط با مشاوران ما بهترین گزینه را برای خرید خود انتخاب کنید.

از برند که بگذریم در قیمت بلبرینگ عوامل دیگری هم دخیل هستند. نوع بلبرینگ که از کدام دسته است و جنس بلبرینگ هم نباید از نظر شما دور بماند. مثلاً برای ساخت بلبرینگ های کشوی کابینت که فشار و سرعت مورد نظر آنها بالا نیست از رایج ترین متریال استفاده می شود که قیمت کالا را پایین می آورد. ولی در نوعی کارکرد بلبرینگ که سرعت بالای آن اهمیت داشته باشد از بلبرینگ های سرامیکی استفاده خواهد شد.

در ساخت بلبرینگ های موسوم به بلبرینگ صنعتی معمولاً از فولاد استفاده می شود و طبیعتاً با افزایش سایز بلبرینگ مقدار فولاد به کار گرفته شده در آن افزایش پیدا می کند؛ در نتیجه قیمت بلبرینگ نیز افزایش خواهد داشت. اما همیشه افزایش سایز باعث افزایش قیمت نخواهد بود. در بلبرینگ های مینیاتوری که بیشتر در ساخت انواع ساعت مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل دقت بالای محصول، قیمت آن افزایش خواهد داشت.

لیست قیمت بلبرینگ

بهترین لیست قیمت بلبرینگ را در فروشگاه اینترنتی تپ تیز با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه فروش بلبرینگ با امکان ارسال به سراسر کشور خواهید یافت. با توجه به حجم کالای تقلبی در بازار گاهی ممکن است که فروشنده متفرقه پیشنهاد قیمت پایین تری به شما بدهد. اما این نکته را از نظر دور نکنید که یکی از موارد مهم همین اعتبار فروشنده و اطمینان شما از کالا است که در قیمت بلبرینگ هم موثر خواهد بود. از همین رو بهتر است از وبسایت ها و مراکز معتبر برای خرید بلبرینگ اقدام نمایید.

انواع بلبرینگ های قابل ارائه در تپ تیز

بسته به مصارف مختلف انواع بلبرینگ، دسته بندی هایی متناسب با این محصول وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

نکته : هرکدام از دسته های ذکر شده خود به تنهایی انواعی دارند، بعنوان مثال بلبرینگ شیار عمیق یک ردیفه ، دو ردیفه ، سرامیکی ، فلانچ دار و غیره که در بخش مربوط به بلبرینگ های شیار عمیق به طور کامل به آن پرداخته ایم.

بلبرینگ کف گرد - تپ تیز
بلبرینگ کف گرد

Thrust Ball Bearing

بلبرینگ خود تنظیم - تپ تیز
بلبرینگ خود تنظیم

Self Aligning Ball Bearing

بلبرینگ تماس زاویه ای - تپ تیز
بلبرینگ تماس زاویه ای

Angular Contact Ball Bearing

بلبرینگ شیار عمیق - تپ تیز
بلبرینگ شیار عمیق

Deep Groove Ball Bearing

بلبرینگ شیار عمیق

در ساخت بلبرینگ های شیار عمیق به جز نوع ساده آن که بدون واشر است، به صورت متداول از دو نوع کاسه نمد استفاده می کنند:

  1. کاسه نمد فلزی یا 2Z
  2. کاسه نمد پلاستیکی یا 2RS

انواع واشر یا کاسه نمد در بلبرینگ شیار عمیق و کاربرد آن

بلبرینگ های شیار عمیق عموما با سه نوع ساده یا بدون کاسه نمد ، کاسه نمد پلاستیکی یا 2RS و کاسه نمد فلزی یا 2Z در دسترس اند. هرکدام از این انواع کاربردی مختص به خود را دارند که در ادامه بیشتر درباره کاربرد کاسه نمد در بلبرینگ توضیح میدهیم.

بلبرینگ ساده یا بدون کاسه نمد

بلبرینگ شیار عمیق ساده بدون واشر

بلبرینگ ساده یک بلبرینگ معمولی بدون واشر یا کاسه نمد است که ساچمه ها و قفسه آن به راحتی دیده میشوند، این نوع بلبرینگ ها مصارفی خاص دارند و برای مصارف داخل روغن و یا با گرد و غبار کم کاربرد دارند.

مزایا بلبرینگ ساده یا بدون کاسه نمد

معایب بلبرینگ ساده یا بدون کاسه نمد

بلبرینگ با کاسه نمد پلاستیکی یا 2RS

بلبرینگ شیار عمیق ساده بدون واشر

بلبرینگ با کاسه نمد پلاستیکی که اصطلاحا به آن 2RS گفته میشود معمولا در بلبرینگ های شیار عمیق که در ادامه همین صفحه به معرفی آن میپردازیم کاربرد دارد. این نوع از کاسه نمد یا واشر از جنس پلاستیک انعطاف پذیر است و تحمل دمای آن از 20- درجه سانتیگراد تا 100 درجه سانتیگراد است.

نحوه نامگذاری دو واشر پلاستیکی در برند ها متفاوت است اما نام عمومی و اصولی آن 2RS به معنی دو واشر پلاستیکی در دو طرف بلبرینگ می باشد. سایر نام های برند های معتبر عبارتند از

اگر هرکجا این علامت ها را مشاهده کردید بدانید که به واشر پلاستیکی اشاره دارد

واشر/برند SKF FAG NKE NSK NTN Koyo SNR TWB
واشر های 2RS | RS| RS1 RS1 / 2RS1 RSH / 2RSH RSR / 2RSR RSR / 2RSR RS2 / 2RS2 DU / DDU LU / LLU RS / 2RS E / EE RS / 2RS

مزایا بلبرینگ های با کاسه نمد پلاستیکی

معایب بلبرینگ های با کاسه نمد پلاستیکی

بلبرینگ با کاسه نمد فلزی یا 2Z

بلبرینگ شیار عمیق ساده بدون واشر

بلبرینگ های شیار عمیق با دو واشر یا کاسه نمد فلزی که به آن 2Z نیز گفته میشود دارای یک کاسه نمد فلزی از جنس ورقه استیل می باشد این بلبرینگ ها همانند نوع 2RS خود باعث جلو گیری از گردو غبار و سایر موارد محیطی به درون بلبرینگ میشود و از خرابی آن جلوگیری میکند.

این نوع واشر بر خلاف نوع 2RS از بلبرینگ جدا نمیشود و اگر جدا شود خراب میشود. از دیگر موارد مصرف بلبرینگ واشر فلزی در مواقعی است که میزان حرارت بالاتر از 100 درجه سانتی گراد است و تحمل حرارت بلبرینگ نسبت به نوع 2RS نیز بیشتر میباشد.

مزایا بلبرینگ های با کاسه نمد فلزی

معایب بلبرینگ های با کاسه نمد فلزی

واشر/برند SKF FAG NKE NSK NTN Koyo SNR TWB
واشر های ZZ | 2Z | Z Z / 2Z Z / 2Z Z / 2Z Z / ZZ Z / ZZ Z / ZZ Z / ZZ Z / ZZ

نکاتی درباره بلبرینگ های شیار عمیق

نکته بسیار مهمی که در نحوه استفاده آن باید در نظر بگیرید این است که این نوع بلبرینگ در فرایند ساخت در کارخانه توسط نوعی گریس با پایه لیتیم پر می شود.

این نوع گریس از جهاتی کار شما را راحت تر می کند و دارای کیفیت بسیار بالایی است. اما نکته مهم این است که هنگام جا زدن و استفاده از این نوع بلبرینگ باید مراقب باشید که آن را با مواد مختلف شستشو ندهید. همچنین برای جازدن و جا انداختن آن در قطعه مورد نظر از حرارت و گرم کردن بلبرینگ خودداری کنید که در این صورت ممکن است بلبرینگ کارایی خود را از دست بدهد.

گریس داخل بلبرینگ ها به صورتی تزریق می شود که ساچمه ها حدود 70 درصد فضای خالی برای حرکت داشته باشند.

همانطور که گفتیم به صورت متداول دو کد از کاسه نمدهای Z و 2Z در ساخت این بلبرینگ استفاده می شود. در صورتی که کاسه نمد فقط یک طرف قرار بگیرد، با کد Z شناخته می شود که به آن یک زد هم میگویند و در حالتی که دو طرف کاسه نمد داشته باشد هم 2Z یا دو زد میگویند. به دلیل قرار گیری لبه کاسه نمد، درست زیر سطح کنس ها، این نوع کاسه ها به فرایند ساده ای در ماشینکاری نیاز دارند و از این بابت فرایند تولید آنها چندان پیچیده نیست. به دلیل همین نحوه قرارگیری کاسه نمد و همین طور نوع کنس داخلی و کنس خارجی، نحوه عملکرد این نوع بلبرینگ به این شکل خواهد بود:

همیشه کنس بیرونی باید فیکس و ثابت باشد و کنس داخلی که کنس کوچک تر است به نحوی بکار گرفته شود که نسبت به شفت یا محور چرخنده ثابت شده و حرکت را به بخش قفسه و ساچمه ها منتقل نمایند. اگر کنس خارجی یا همان بخش بیرونی را خوب فیکس نکنید، به دلیل اینکه کاسه نمد نسبت به کنس درونی فاصله دارد، امکان نشتی گریس یا ماده روان کننده و در نهایت تخریب بلبرینگ وجود خواهد داشت.

مزایای بلبرینگ شیار عمیق چیست؟

بالاترین توانایی در سرعت های بالا مربوط به بلبرینگ های شیار عمیق است. این نوع بلبرینگ دارای یک شیار عمیق دایره ای با شعاع معادل شعاع ساچمه خود است. که ممکن است به صورت دو شیار یا یک شیار عمیق ساخته شوند. رایج ترین نوع بلبرینگ در بازار شیار عمیق است که از پر مصرف ترین آنها در صنایع مختلف بشمار می رود. این بلبرینگ ها به دلیل بکارگیری ساختمان ساده در ساختشان، امکان نگهداری و تعویض راحت تری نسبت به سایر بلبرینگ ها را دارند.

در ساختمان بلبرینگ شیار عمیق از قفسه، رینگ خارجی، رینگ داخلی و ساچمه استفاده می‌‌شود. از هر دو مدل رایج یعنی یک ردیف ساچمه و دو ردیف ساچمه در این بلبرینگ وجود دارد و به داشتن ظرفیت تحمل بار بالا، اصطکاک پایین و در نتیجه کم صدا بودن شناخته شده هستند. این بلبرینگ ها از نظر هزینه و کارکرد بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه هستند و ابعاد متنوع و انواع گوناگونی از آنها در بازار وجود دارند.

اگر شما قصد خرید بلبرینگ شیار عمیق را دارید، پیشنهاد می کنیم سری به محصولات ما بزنید.

به دلیل اینکه بلبرینگ شیار عمیق نیازی به نگهداری آنچنانی ندارند، در صنایع سنگین و سبک از این نوع بلبرینگ استفاده می کنند. تحمل بار در محور و همچنین تحمل بار در شعاع، از ویژگی های این نوع بلبرینگ است. همچنین به دلیل همخوانی بسیار بالا بین شیار و ساچمه، و دارا بودن تطابق هندسی بالا بین عمق شیار و ساچمه ها، یک ساختار یکپارچه را ارائه کرده است.

بلبرینگ شیار عمیق با پسوند NR چیست؟

اگر بلبرینگ شما در انتهای کد بلبرینگ از علامت NR استفاده کرده است، شما از یک نوع بلبرینگ شیار عمیق با خار فنری برای چفت کردن آن استفاده می کنید. خار چفت کننده بلبرینگ شیار عمیق برای تثبیت محور بلبرینگ با حداقل ممکن مقدار فضای اشغال شده است.

اگر پسوند کد فنی بلبرینگ ZNR باشد به معنی بلبرینگ با خار چفت شونده و داری کاسه نمد یک طرفه است. و اگر پسوند آن 2ZNR باشد به معنی استفاده از دو کاسه نمد در طرفین بعلاوه خار چفت کننده در ساختمان بلبرینگ است. هر آنچه تا اینجا در مورد این نوع بلبرینگ گفتیم مربوط به یک ردیف ساچمه است ولی در دو ردیف ساچمه چه تفاوتی وجود دارد؟

بلبرینگ دو ردیف ساچمه شیار عمیق

در مواردی به جهت استفاده از دو شفت نیاز به استفاده از دو بلبرینگ در کنار هم وجود دارد. در این نوع عملیات بهتر است از یک بلبرینگ شیار عمیق دو ردیف ساچمه استفاده کنید. در واقع کارخانه کار شما را راحت کرده است و بجای اینکه شما بیایید و دو بلبرینگ را به هم چفت کنید این کار در کارخانه انجام شده است. به این صورت که دو بلبرینگ با دقت با هم همسان سازی شده اند و برای نصب آن نیاز به هیچ گونه واشر یا پُر کننده فضای بین دو بلبرینگ نخواهید داشت.

نکته مهم در این جا، خوانش صحیح کد فنی بلبرینگ است. بلبرینگ هایی که کد فنی DT دارند به معنی قرار گرفتن دو بلبرینگ بلافاصله در پشت سر هم است که بار محور را از یک سو تحمل می کنند. در حالتی که کد فنی دارای پسوند DB باشد به معنی این است که بلبرینگ ها پشت به پشت هم هستند و برعکس حالت قبلی می توانند بار را از دو سو تحمل کنند. حالت DB از استحکام بسیار بالایی برخوردار است. حالت سوم نوع قرارگیری دو بلبرینگ نسبت به یکدیگر هم قرارگیری رو در رو است که همانند حالت DB اما با استحکام کمتری همراه است.

بلبرینگ تماس زاویه ای

این نوع بلبرینگ به گونه ای طراحی شده است که فقط در یک جهت نیروی محوری را تحمل می کند. شیارها به نحوی طراحی می شوند که نیروها تحت زاویه تماس از یک حلقه یا رینگ به حلقه دیگر منتقل بشوند. بلبرینگ های تماس زاویه ای یک ردیفه، بار و فشار مناسبی را تحمل می کنند.

مزایای بلبرینگ تماس زاویه ای چیست؟

این نوع بلبرینگ به دلیل داشتن زاویه تماس 40 درجه ای قادر به تحمل بار مناسبی در سرعت های بالا است. نوع عادی این بلبرینگ برای مواردی که فشار وارده بر بلبرینگ فقط از یک سو باشد کاربرد دارد.

گاهی ممکن است نیرو از دو جهت وارد شود و یا نوع عادی بلبرینگ تماس زاویه ای توان تحمل بار وارده را نداشته باشد. در این حالت از یک یا چند زوج از این نوع استفاده می شود و به صورت معکوس نسبت به یک دیگر جا زده می شوند که هیچ گونه لقی چه در جهت منفی و چه در جهت مثبت وارد نکنند. در این وضعیت دیگر نیازی به واشر و قطعه ای برای قرارگیری در حد فاصل دو بلبرینگ تماس زاویه متقابل و معکوس وجود نخواهد داشت.

نوع دیگر بلبرینگ های تماس زاویه ای از دو ردیف ساچمه در کنار هم استفاده می کنند. این نوع بلبرینگ را بلبرینگ تماس زاویه ای دو ردیفه نیز می نامند. در انواع مختلف از این نوع، یک مدل دارای شیار ساچمه خور است که دقت بالایی برای به کارگیری نیاز دارد.

این قطعه باید به گونه ای مورد استفاده قرار بگیرد که فشار وارده بر بلبرینگ در سمت مخالف شیار ساچمه خور باشد. ولی نوع بدون شیار ساچمه خور نیز وجود دارد که با گریس پایه لیتیم پر شده و در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد. در نوع دوم که موسوم به بلبرینگ تماس زاویه ای A است، ساچمه ها قابل تعویض نیستند. در کل طراحی بلبرینگ های تماس زاویه ای به گونه ای است که معمولاً به صورت جفت استفاده می شود که در اینصورت فشار وارد شده بر زاویه خنثی شده و استحکام و سرعت بالایی را در کارایی به نمایش می گذارند.

بلبرینگ خود تنظیم

اگر محل قرارگیری بلبرینگ نیاز به جا زدن در شرایط خاص دارد و یا احتمال اشتباه و به هم ریختگی بلبرینگ وجود داشته باشد، باید از بلبرینگ خود تنظیم استفاده کنید. این نوع بلبرینگ دو ردیف ساچمه اجازه می دهد که شفت نسبت به یاتاقان دارای انحراف باشد. خاصیتی که این بلبرینگ دارد در نام آن مشخص شده است. بلبرینگ خود تنظیم یا Self-aligning ball bearing.

بر اساس طرح و اندازه، این نوع از بلبرینگ به سه دسته تقسیم می شود.

بسته به لقی شعاعی و طراحی داخلی بلبرینگ و همچنین کونیک آن که معمولاً نسبت 1:12 دارد، انواع این بلبرینگ تفکیک می شوند. نوعی از بلبرینگ خود تنظیم دارای کاسه نمد در دو طرف است که برای شرایطی طراحی و تولید شده که احتمال ورود آلودگی مثل آب، روغن و آب صابون به داخل بلبرینگ وجود داشته باشد. در این طراحی با وجود کاسه نمد در هر دو طرف، مقاومت بالایی در بلبرینگ ایجاد می شود.

کاسه نمدها باعث می شوند که بلبرینگ خود تنظیم با دو طرف کاسه نمد مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته باشند و بین منهای 40 درجه سانتیگراد تا 120 درجه را تحمل نمایند. این نوع بلبرینگ برای شرایطی که نیاز به آب بندی دارد بسیار مناسب است.

مزایای بلبرینگ های خود تنظیم چیست؟

مهمترین نکته از مزایای بلبرینگ های خود تنظیم در نام این نوع بلبرینگ نهفته است. خود تنظیم بودن به واسطه ساختار قفسه و شیار باعث می شود بلبرینگ به صورت خودکار تنظیم گردد و از لقی بیش از حد نیاز در آن جلوگیری شود. به علاوه با توجه به نوع متریال به کار رفته در آن که در بخش قبلی توضیح داده شد، تحمل دمای بسیار بالایی دارند و در برابر آب نیز مقاومند.

بلبرینگ کف گرد

برای تحمل فشار و بار محوری از بلبرینگ کف گرد استفاده می شود. این نوع از بلبرینگ در دو حالت دو طرفه و یک طرفه تولید می شوند. از ویژگی های شاخص این نوع بلبرینگ می شود به قابلیت مونتاژ و دمونتاژ این قطعه اشاره کرد. بلبرینگ های کف گرد همچنین یکی از دقیق ترین بلبرینگ ها و با امکان تحمل بار و ظرفیت بالا هستند.

بلبرینگ کف گرد یک ردیفه و یک طرفه یا Single Direction Thrust Ball Bearing

بلبرینگ کف گرد یک ردیفه و یک طرفه می تواند یک جهت بار شفت را به عهده بگیرد و موقعیت سر شفت را تعیین کند. این بلبرینگ ها معمولاً داری پایه های مختلف جهت تثبیت و فیکس کردن هستند. ممکن است یکی از انواع قوسی، مسطح یا تخت این نوع بلبرینگ مورد استفاده شما باشد.

بلبرینگ کف گرد دو ردیف ساچمه یا دو طرفه Double Direction Ball Bearing

بر خلاف نوع اول که بار سر شفت باید تنظیم شود، این نوع از بلبرینگ کف گرد موسوم به بلبرینگ کف گرد دو ردیفه یا دو ردیف ساچمه، دارای قابلیت توزیع بار به طرفین هستند و بصورت محوری بکار گرفته می شوند. یک واشر شافت با دو شیار از ساچمه ها در دو سوی ریل بصورت مسطحی یا قوسی شکل تشکیل می شود.

از آنجایی که قفسه بلبرینگ در این نوع بلبرینگ دارای اهمیت بسیار زیادی است در انواع متریال های مختلف وجود دارد. این قفسه ها ممکن است از جنس نوعی برنج ماشینکاری شده، از جنس فولاد پرس شده و یا فولاد ماشین کاری شده باشد.

پسوند هایی که در کد فنی این نوع بلبرینگ مشاهده می کنید به این موضوع اشاره دارد.

وقتی از یک بلبرینگ با قفسه فولادی ماشین کاری شده استفاده می کنید حرف F در انتهای کد فنی بلبرینگ شما وجود دارد. اما زمانی که حرف M در کد فنی وجود دارد از قفسه با جنس برنج به صورت ماشین کاری شده استفاده می کنید. عوامل موثر جهت انتخاب نوع بلبرینگ به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای انتخاب نوع بلبرینگ کف گرد باید مقدار باری که به بلبرینگ وارد می شود و محل قرارگیری بلبرینگ را مدنظر داشته باشید.

همین طور میزان سرعت و دقت بلبرینگ شرط مهمی در انتخاب تان خواهد بود. ممکن است به دلیل محیط کاری که انتخاب کرده اید نیاز به کاسه نمد داشته باشید و نحوه پیاده سازی آن هم می تواند از سایر عوامل موثر باشد.

بلبرینگ UC یا ایگرگ یا یاتاقان ایگرگ Y-Bearing

بلبرینگ ایگرگ با حوزینگ با یک محفظه ساخته می شود و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. این نوع بلبرینگ معمولاً از دو طرف دارای کاسه نمد است. طول شفت در این یاتاقان باید کوتاه باشد. در واقع این نوع یاتاقان بعنوان یک تکیه گاه برای قطعات چرخشی استفاده می شود.

کاربرد این نوع بلبرینگ در انواع تسمه نقاله و صنایع بسته بندی، صنایع غذایی، ماشین آلات کشاورزی و راهسازی و همچنین صنایع نساجی است. نام این بلبرینگ بعلت وجود حرف Y به بلبرینگ ایگرگ در کشور ایران معروف شده است. این نوع یاتاقان ممکن است بلبرینگ نباشد ولی بیرینگ هست و اگر بخواهید نامش را در همه جا درست تلفظ کنید می توانید آن را یاتاقان ایگرگ یا بیرینگ ایگرگ بنامید.

به طور معمول یک محفظه چدنی در اشکال مختلف این نوع بلبرینگ را در بر می گیرد که بسته به نحوه قرارگیری یاتاقان ایگرگ ممکن است متفاوت باشد. دیگر ویژگی ظاهری این نوع بلبرینگ پله یا لبه خارجی آن است که معمولاً با پیچ مغزی یا مهره قفلی روی کار تثبیت می شود. رایج ترین محفظه های چدنی این نوع بلبرینگ بصورت فلانژی، پایه ای یا تی شکل هستند که بسته به نوع قرارگیری و جهت استفاده انتخاب خواهند شد.

یاتاقان UCP که به اختصار در صنعت به عنوان یاتاقان پی نام برده می شود یکی از رایج ترین بلبرینگ های ایگرگ است که در صنایع سنگین و تجهیزات انتقال نیرو مشاهده خواهید کرد. ممکن است این نوع یاتاقان را بلبرینگ پایه دار هم بنامند.

دیگر نوع محفظه که فلانژی است ممکن است مربع، دایره یا بیضی باشد که بسته به شکل آن نام گذاری می شوند. تفاوت آنها در نحوه پیچ بندی و محل قرارگیری است و به لحاظ کارکرد بلبرینگ تفاوتی ندارند. اما در صنعت بسیار پیش می آِید که نیاز به رگلاژ محل قرارگیری بلبرینگ وجود دارد که در آن صورت گزینه بلبرینگ ایگرگ تی-شکل روی میز قرار دارد. این نوع بلبرینگ بصورت کشویی قابل جابجایی در طول محور خواهد بود.

رایج ترین بیرینگ ها کدام هستند؟

با توجه به توضیحات داده شده، ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که رایج ترین برینگ ها کدام هستند. ولی از آنجایی که در ایران به بیرینگ و یاتاقان همان بلبرینگ گفته می شود در واقع شما از این غلط مصطلح رایج می توانید چشم پوشی کنید و بیرینگ ها را نیز بلبرینگ بنامید.

هر چند همانطور که گفتیم این اصطلاح صحیح نیست. به هر حال از این موضوع که بگذریم رایج ترین بیرینگ ها همان بیرینگ های شیار عمیق هست  که در صنایع مختلف به واسطه ساختار ساده شان مورد استفاده قرار می گیرند. با این وجود این پاسخ نمی تواند توضیح جامعی برای بیرینگ ها باشد. زیرا دامنه استفاده بیرینگ ها به وسعت صنعت گسترده است.

موارد استفاده از بلبرینگ

در هر جای صنعت که سری بزنید به طور قطع رد پای بلبرینگ را خواهید یافت. اما برای اینکه چند مثال از استفاده از بلبرینگ داشته باشیم در ادامه موارد مهم در انواع صنایع را مرور خواهیم کرد.

به طور کلی موارد استفاده از بلبرینگ عبارت اند از:

کاربرد بلبرینگ در صنعت و کارخانجات

با توجه به انقلاب صنعتی و پیدایش خطوط تولید و انواع تسمه نقاله، بلبرینگ تبدیل به اصلی ترین عضو صنعت شد. امروزه انواع بلبرینگ در صنایع و کارخانجات، نورد ، سنگ شکن ، شن شویی ، قالی شویی ، کاشی سازی ، خودرو ، لوله سازی ، غذایی و هر صنعتی که با حرکت و چرخش در ارتباط باشد کاربرد دارد. در نظر داشته باشید که برای تولید یک دستگاه نورد نیاز به انواع بخصوص بلبرینگ در ساختمان دستگاه وجود دارد و ممکن است در یک دستگاه بارها از بلبرینگ های مختلف استفاده شود. در صنایع دیگر مانند صنایع پتروشیمی و کشاورزی و داروسازی هم به همین شکل از بلبرینگ استفاده می شود.

کاربرد بلبرینگ در شن شویی، سنگ شکن و مواد معدنی

اگر قرار باشد به سراغ قدرتمندترین بلبرینگ ها برویم باید نشانی آن ها را در بلبرینگ های سنگ شکن و شن شویی بگیریم. جایی که وظیفه خرد کردن سنگ های بزرگ به قطعات کوچک تر به عهده بلبرینگ ها گذاشته شده است. اگر در حال تولید یک سنگ شکن هستید، پس باید شناخت کافی روی انواع بلبرینگ داشته باشید که می توانید در صورت لزوم به محصولات مرتبط با بلبرینگ سایت سری بزنید و مشخصات فنی بلبرینگ ها را مورد بررسی قرار دهید.

همکاران ما در بخش فروش همراه شما هستند تا اگر سوالی درباره نحوه ثبت سفارش خرید بلبرینگ از سایت دارید، راهنمایی تان کنند.

موارد استفاده بلبرینگ در خودرو و موتور سیکلت

بلبرینگ های خودرو و موتور سیکلت ضمن عملکرد چرخشی باید ضد لرزش هم باشند و از استاندارد های لقی خاصی پیروی می کنند. از موارد استفاده از بلبرینگ در خودرو و موتور سیکلت به انواع بلبرینگ های حرکتی چرخ ها و هرزگرد های تسمه های خودرو، واتر پمپ و موتور های الکتریکی نظیر بخاری خودرو یا شیشه بالابر می توان اشاره کرد.

موارد استفاده بلبرینگ در لوازم خانگی

وقتی صحبت از موارد استفاده بلبرینگ در لوازم خانگی به میان می آید ممکن است تمرکز شما روی موتور های الکتریکی استفاده شده در ماشین های لباسشویی یا آبمیوه گیری و غیره برود. ولی بلبرینگ ها در خانه در موارد دیگری نظیر کشوهای کابینت هم استفاده شده اند.

به طور کلی تعدد موارد استفاده بلبرینگ در لوازم خانگی بی شمار است اما میتوان به جارو برقی ، آبمیوه گیری ، مخلوط کن ، ماشین لباس شویی ، ماشین ظرف شویی ، اسکیت های شخصی ، اسکوتر ، دو چرخه و غیره اشاره کرد.

کاتالوگ بلبرینگ را از کجا ببینیم؟

همانطور که می دانید با توجه به گستردگی بلبرینگ ها در صنعت و انواع آنها نیاز دارید که قبل از خرید، کاتالوگ هر بلبرینگ را مطالعه کنید و در صنایعی که با حساسیت بالاتری هستند اهمیت این موضوع دو چندان می شود. پس ضروری است که هر بلبرینگی را بتوانید ارزیابی کنید.

بلبرینگ ها قطعات بسیار مهندسی شده و متنوعی هستند که هرکدام اگر به اشتباه در جای خود قرار گیرند نه تنها خودشان نابود میشوند بلکه ممکن است به سایر قطعات یک کارخانه یا خودرو نیز آسیب جبران ناپذیری برسانند، پس کاتالوگ و اطلاعاتی نظیر تحمل فشار ، تحمل بار های شعاعی و محوری ، ابعاد و اندازه ها ، انواع و کاربرد های بلبرینگ میتوانید برایتان مفید باشد.

برای مطالعه کاتالوگ هر بلبرینگ کافی است به صفحه محصولات بلبرینگ ها نگاهی بیاندازید و بلبرینگ مورد نظر را انتخاب نمایید. در صفحه هر بلبرینگ مشخصات فنی کاملی از آن درج شده که در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام، می توانید از همکاران ما در بخش پشتیبانی و فروش سوالات خود را بپرسید.

تشخیص مشخصات فنی بلبرینگ ها

با توجه به وجود برندهای تقلبی در بازار شما باید به یک تیم معتمد و با سابقه کار مناسب تکیه کنید. این اطمینان داده می شود که اطلاعات درج شده در بخش مشخصات فنی بلبرینگ ها به صورت واضح و مشخصی از معتبرترین منابع استخراج شده و اگر جایی پرسشی باقی مانده باشد شما می توانید از همکاران ما مشاوره دریافت کنید تا با خیال آسوده و بدون نگرانی، بلبرینگ خود را انتخاب و تهیه نمایید. در نظر بگیرید که مطالعه مشخصات فنی بلبرینگ و کاتالوگ بلبرینگ قبل از خرید محصول باعث می شود انتخابی دقیق تر داشته باشید و اطلاعات ارائه شده در این سایت، بهترین مرجع برای انتخاب محصول شما خواهد بود.